Zondag 8 januari collecte voor Up4s!
In februari 2012 ga ik, Annemieke Brinkman, naar Oeganda. Ik ga daar het project van Up4s bezoeken, wat bestaat uit een basisschool, een middelbare school en een internaat. Sommigen van jullie zal de naam 'Up4s' wellicht bekend voor komen, van het bezoek aan de kerk in Loenen van het kinderkoor uit Oeganda van een aantal jaar geleden. Ik ben toen in contact gekomen met de stichting en enthousiast geworden. De school is opgestart door een van oorsprong Oegandeese vrouw die nu in Nederland woont. Zij zag hoe goed we het hier hadden, in vergelijking met haar geboorteland, en wou wat terug doen. Zo is Up4s begonnen. De scholen zijn Oegandees, met een Oegandeese cultuur en Oegandeese leerkrachten, maar ook met goeie ideeën uit het westerse onderwijs; zoals gelijke aandacht voor elk kind (ook degenen die het leren minder makkelijk afgaat) en kleinere klassen. En deze werkwijze werpt zijn vruchten af: De basisschool is in Oeganda een van de beste van de regio! Op deze manier hebben kansarme kinderen dus een grote kans gekregen op een mooie toekomst.